Hopp over navigasjon
    
Søk med mobilen
Omslagsbilde
""
Logg inn øverst til høyre, med nasjonalt lnr for å gi stjernekast
Utgitt:
[2021] . - Bok . - 213 sider
Bokmål
Sjanger:
Opplysninger:
En tredel av maten i Norge blir kastet, sier den offisielle statistikken. Men den teller ikke alle matressursene som aldri når frem hverken til industri, butikk eller forbrukere. I Rest. går ingenting til spille. Alt kan brukes og blir til de lekreste retter. Her får du tips, råd og oppskrifter på hva du kan bruke gamle, brune bananer til, eller overmodne tomater som har sett sine beste dager, og hvordan du kan bruke hele fisken, også skinnet, samtidig som du får vite alt du trenger om fermentering, sylting, safting, speking, konfitering og andre metoder for å ta vare på den maten vi har. Rest. formidler ikke bare filosofien bak Restaurant Rest., tankene, råvarene, teknikkene og oppskriftene. Her behandles matsvinn uten hevet pekefinger. I boka formidles begeistringen for de fantastiske råvarene vi går glipp av fordi de ikke passer inn i industriell masseproduksjon. Den viser hvordan du selv kan skape unike retter av eksklusive råvarer, i ordets rette forstand. Rest. er bærekraft servert på første klasse.
Hylleplass:

Purret! Det er uvisst når og om denne blir tilgjengelig Bestill       Husk denne

(beta)Bli den første til å skrive anmeldelse

  Reserveringer :1
NrAvdelingBindPlasseringNoteStatusHylle
1Sølvberget, 3. etasje BærekraftUtlånt til 26/3/2024 q 641.552 ØIE
Matsvinn er en stor utfordring. I Norge kastes omtrent en tredjedel av all mat ifølge den offisielle statistikken, og da er ikke den maten som aldri kommer frem til industri, butikk og forbruker medregnet. På Restaurant Rest i Oslo har man snudd dette på hodet. Her blir hver lille del av råvaren utnyttet til det fulle. Denne filosofien formidler Jimmy Øien videre i kokeboken Rest. Her får man tips om hva man kan gjøre med overmodne bananer og bløte tomater, og hvordan hele fisken blir til smaklige måltider. Boken inneholder også en rekke råd om tilberedning- og konserveringsmetoder som fermentering, sylting, safting, speking og konfitering. Omtalen er utarbeidet av BS.

Vis alltid denne fanen

Bibliotekarenes bokanmeldelser - fra anbefalinger.deichman.no

Vis alltid denne fanen
  • Tips en venn om Rest : hvordan utnytte råvarene
  • Del på Facebook
  • Vis Facebooks Liker-knapp
  • Del på Twitter
  • Vis QR-kode med lenke for mobil
  • Foreslå innkjøp
  • Annen visning

Huskeliste

Lista er tom