Har vi kontroll over vår digitale livsstil, eller er det den som kontrollerer oss? Den konstante strømmen av tekst og bilder på alle plattformer og i alle formater øver et stort press på menneskehjernen. Det pekes på at denne påvirkningen skaper dårlig mental helse, som vil komme til å utgjøre en betydelig helsetrussel i tiden fremover. I 'Skjermhjernen' tar psykiater Anders Hansen utgangspunkt i at menneskehjernen utviklet seg i en annen tid og under andre betingelser. De raske endringene vår 'gamle' hjerne må forholde seg til - som digitale impulser, et endret søvnmønster og en mindre aktiv livsstil - bidrar på hver sin måte til en negativ utvikling. 'Skjermhjernen' viser at med større bevissthet om dette kan man ta grep for å verne om sin egen hjerne. Omtalen er utarbeidet av BS.
ET HØYT TEMPO, konstant stress og en digital livsstil begynner å påvirke utviklingen av hjernen vår. og dårlig mental helse tar over som den største helsetrusselen i vår tid. Uansett hvor mye du liker å se på bilder på Instagram. nyhetene på mobilen eller filmer og TV-serier, er ikke hjernen din tilpasset det tempoet samfunnet i dag har. Den menneskelige hjernen er skapt i en helt annen tid. Kanskje vi burde ta litt mer hensyn til dette?
Hvordan ble en hel verden avhengig av mobiltelefoner? Hva er det som gjør at vi har så vanskelig for å legge dem fra oss? Hvordan påvirkes hjernen vår av at vi bruker så mye tid med dem? Og hva gjør det med våre barn at de holder på med telefonen sin fire timer hver dag?
Gjennom konkrete og tydelige eksempler svarer Anders Hansen på disse spørsmålene og viser deg hvordan du kan ta bedre vare på din egen hjerne.