Den amerikanske sosiologen
RICHARD SENNETT (f. 1943) er en av verdens mest berømte nålevende samfunnsforskere. Han har skrevet en rekke betydningsfulle bøker, som tar for seg ulike økonomiske, sosiale og kulturelle prosesser i moderne samfunn. Samtidig som Sennetts arbeider har hatt stort gjennomslag i akademiske kretser, har han også markert seg som en svært viktig stemme i samfunnsdebatten siden 1970-tallet.
Tematisk kan Sennets forfatterskap sies å følge to hovedlinjer. Den ene dreier seg om urbanitetshistorie og det sosiale livet i byer. I denne boken er det imidlertid den andre hovedlinjen som presenteres og drøftes, nemlig Sennetts banebrytende bøker om kapitalismen og det moderne arbeidslivet, og hvordan dette arbeidslivet setter sitt preg på individet på forskjellig måter. Denne delen av Sennetts forfatterskap har en særlig relevans for alle som studerer eller jobber innenfor fagområder som sosiologi, ledelse og økonomi- og organisasjonsstudier.
ERIK HENNINGSEN har doktorgrad i sosialantropologi fra UiO og jobber som forskningssjef på NIBR, OsloMet - storbyuniversitetet.
ANDERS UNDERTHUN har doktorgrad i samfunnsgeografi fra NTNU og er forsker 1 ved Arbeidsforskningsinstituttet AFI, OsloMet - storbyuniversitetet.