Vis alltid denne fanen
Krigens penn
Ein biografi om Lise Lindbæk
Spennande biografi om Lise Lindbæk, Norges første - og største - kvinnelege krigsreporter.
Lise Lindbæk var eit menneske som brende sitt lys med dobbel flamme. Ho var Noregs første - og største - kvinnelege krigskorrespondent. Ho rapporterte frå frontlinja under den spanske borgarkrigen, der ho blei venn med Nordahl Grieg og Ernest Hemingway. I april 1940 flykta ho frå den tyske invasjonen i Paris og havna i Casablanca. Seinare kom ho over til USA, der ho engasjerte seg sterkt i innsatsen til krigsseglarane. Lise Lindbæk var ein av samtidas kanskje mest kjende norske kvinner, ho snakka sju språk og førte seg heimevant på den internasjonale arenaen. Ho var ei uvanleg kvinne for si tid, eit glødande engasjert menneske som levde eit intenst og sterkt liv, fylt av dramatikk, triumf og tragedie. Sigrun Slapgard teiknar eit personleg og nært portrett av journalisten og mennesket Lise Lindbæk. Sigrun Slapgard er journalist i NRK Dagsrevyen.
Krigens penn
En biografi om Lise Lindbæk, en kvinnelege krigsreporter.
Lise Lindbæk var et menneske som brente sitt lys med dobbel flamme. Huno rapporterte fra frontlinjen under den spanske borgerkrigen, der hun ble venn med Nordahl Grieg og Ernest Hemingway. I april 1940 flyktet hun fra den tyske invasjonen i Paris og havnet i Casablanca. Senere kom hun til USA, der houn engasjerte seg sterkt i innsatsen til krigsseilerne. Lise Lindbæk var en av samtidens kanskje mest kjendte norske kvinner, huno snakketa sju språk og førte seg hjemmevant på den internasjonale arenaen. Ho var en uvanleg kvinne for sin tid, et glødande engasjert menneske som levde et intenst og sterkt liv, fylt av dramatikk, triumf og tragedie.
En biografi om Lise Lindbæk, en kvinnelege krigsreporter.
Lise Lindbæk var et menneske som brente sitt lys med dobbel flamme. Huno rapporterte fra frontlinjen under den spanske borgerkrigen, der hun ble venn med Nordahl Grieg og Ernest Hemingway. I april 1940 flyktet hun fra den tyske invasjonen i Paris og havnet i Casablanca. Senere kom hun til USA, der houn engasjerte seg sterkt i innsatsen til krigsseilerne. Lise Lindbæk var en av samtidens kanskje mest kjendte norske kvinner, hun snakket sju språk og førte seg hjemmevant på den internasjonale arenaen. Ho var en uvanleg kvinne for sin tid, et glødende engasjert menneske som levde et intenst og sterkt liv, fylt av dramatikk, triumf og tragedie.