Hopp over navigasjon
    
Søk med mobilen
Omslagsbilde
""
Logg inn øverst til høyre, med nasjonalt lnr for å gi stjernekast
Utgitt:
2006 . - Bok . - 352 s.
Bokmål
Sjanger:
Hylleplass:
Bestill       Husk denne

(beta)Bli den første til å skrive anmeldelse

NrAvdelingBindPlasseringNoteStatusHylle
1Sølvberget, Magasin U2 FagbøkerTil avhenting q 641.5948 BRI
3Sølvberget, 3. etasje Utlånt til 2/4/2024 q 641.5948 BRI
Forlaget skriver om denne boka:
Det er sagt at vi nordmenn spiser for å leve, mens franskmenn derimot lever for å spise. Vi tror at du etter å ha lest denne boken vil være enig med oss i at dette utsagnet er feil!

Vi nordmenn har en fantastisk mattradisjon å ta vare på, og å være stolte av. Tenk bare på de flotte råvarene den norske naturen byr på! Norsk mat og kultur kombinerer særeenhetene innen norsk kultur, historie og geografi med de mattradisjonene som har vokst frem i vårt land gjennom århundrer.

Mesterkokken Arne Brimi, som er kjent fra bl.a. TV-programmet Gutta tur, og Naturens Kjøken inviterer deg med på en oppdagelsesferd i vårt eget land. I denne boken har han fått hjelp av 6 fantastiske kokker fra hele landet. Blant andre verdensmester Charles Tjessem. De har sammen valgt ut det de mener er nasjonalrettene her i Norge. Vi håper at du liker utvalget.

I Norsk mat og kultur er Norge delt inn i 7 like store deler, og hvert område blir presentert av en kokk som selv kommer fra denne landsdelen. De tar deg med inn i dype daler og opp på høye fjell for å gi deg en presentasjon av den aller beste norske kokekunsten. Samtidig som du lærer om hvordan rettene skal lages, får du også et grundig innblikk i hvordan man lagde mat i riktig gamle dager. Mange av rettene er basert på gamle tradisjoner, mens andre er kommet inn i nyere tid.

Norsk mat og kultur er noe mer enn en kokebok! Vi håper du får lyst til å "reise" sammen med oss, om ikke annet, så i godstolen hjemme. Vi håper at boken vil være til inspirasjon og glede.

Vel bekomme!

Side
Forord7
Nord-Norge - kultur og historie8
Einar Øverås12
Finnmark18
Troms30
Nordland42
Trøndelag - kultur og historie58
Lars Lian62
Nord-Trøndelag68
Sør-Trøndelag87
Vestlandet - kultur og historie106
Kristoffer Hovland110
Møre og Romsdal114
Hordaland128
Sogn og Fjordane142
Sør-vest Norge - kultur og historie156
Charles Tjessem160
Rogaland166
Vest-Agder179
Aust-Agder190
Sør-øst Norge - kultur og historie204
Morten Schakenda206
Telemark210
Buskerud222
Vestfold235
Innlandsfylkene - kultur og historie248
Arne Brimi252
Hedmark258
Oppland275
Kjerneområdene - kultur og historie294
Jørn Lie298
Akershus304
Østfold317
Oslo328
Mine egne oppskrifter340
Register346
Ordforklaringer352

Julehøgtid : den beste maten og dei gode tradisjonane


av Arne Brimi (Arne Brimi, Arne Hjeltnes ; foto: Mette Møller)
Bok utgitt 2020
Ledig (Avd.: Sølvberget, Magasin U1 - Plassering: Jul q 641.5686 BRI)
Bestill Husk denne

Norsk mat og kultur : en reise i landet vårt


av Arne Brimi (Arne Brimi, Ardis Kaspersen)
Bok utgitt 2006
Ingen ledig (Avd.: Sølvberget, Magasin U2 - Plassering: Fagbøker q 641.5948 BRI)
Bestill Husk denne

Norsk mat og kultur : en reise i landet vårt


av Arne Brimi (Arne Brimi, Ardis Kaspersen)
Bok utgitt 2008
Ledig (Avd.: Finnøy bibliotek - Plassering: Fagbøker 641.59481)
Bestill Husk denne

Til bords med Ibsen


av Henry Notaker
Bok utgitt 1994
Ledig (Avd.: Sølvberget, Magasin U2 q 641.5948 NOT)
Bestill Les e-bok Husk denne
Vis alltid denne fanen

Bibliotekarenes bokanmeldelser - fra anbefalinger.deichman.no

Vis alltid denne fanen
  • Tips en venn om Norsk mat og kultur : en reise
  • Del på Facebook
  • Vis Facebooks Liker-knapp
  • Del på Twitter
  • Vis QR-kode med lenke for mobil
  • Foreslå innkjøp
  • Annen visning

Huskeliste

Lista er tom