Forlaget skriver om denne boka:
Det er sagt at vi nordmenn spiser for å leve, mens franskmenn derimot lever for å spise. Vi tror at du etter å ha lest denne boken vil være enig med oss i at dette utsagnet er feil!
Vi nordmenn har en fantastisk mattradisjon å ta vare på, og å være stolte av. Tenk bare på de flotte råvarene den norske naturen byr på! Norsk mat og kultur kombinerer særeenhetene innen norsk kultur, historie og geografi med de mattradisjonene som har vokst frem i vårt land gjennom århundrer.
Mesterkokken Arne Brimi, som er kjent fra bl.a. TV-programmet Gutta på tur, og Naturens Kjøken inviterer deg med på en oppdagelsesferd i vårt eget land. I denne boken har han fått hjelp av 6 fantastiske kokker fra hele landet. Blant andre verdensmester Charles Tjessem. De har sammen valgt ut det de mener er nasjonalrettene her i Norge. Vi håper at du liker utvalget.
I Norsk mat og kultur er Norge delt inn i 7 like store deler, og hvert område blir presentert av en kokk som selv kommer fra denne landsdelen. De tar deg med inn i dype daler og opp på høye fjell for å gi deg en presentasjon av den aller beste norske kokekunsten. Samtidig som du lærer om hvordan rettene skal lages, får du også et grundig innblikk i hvordan man lagde mat i riktig gamle dager. Mange av rettene er basert på gamle tradisjoner, mens andre er kommet inn i nyere tid.
Norsk mat og kultur er noe mer enn en kokebok! Vi håper du får lyst til å "reise" sammen med oss, om ikke annet, så i godstolen hjemme. Vi håper at boken vil være til inspirasjon og glede.
Vel bekomme!