Hopp over navigasjon
    
Søk med mobilen
Omslagsbilde
""
Logg inn øverst til høyre, med nasjonalt lnr for å gi stjernekast
Utgitt:
2011 . - Bok . - 240 s.
Bokmål
Hylleplass:
Bestill       Husk denne

(beta)Bli den første til å skrive anmeldelse

NrAvdelingBindPlasseringNoteStatusHylle
1Sølvberget, 3. etasje FagbøkerPå hylla q 641.5946 HÅK
Forlaget skriver om denne boka:

NRKs nyhetsanker Jarle Roheim Håkonsen og kameraten Jon Berg jakter på de store kulinariske opplevelsene.

De oppsøker gode restauranter og vingårder der de får med seg oppskrifter og vintips. De skildrer spansk kultur og folkeliv, forteller om spesialitetene, verdens beste råvarer, det kreative kjøkkenet, om hvordan tapasen oppsto og om de regionale forskjellene. De drar på markedet og gir tips til hva vi bør kjøpe og ta med hjem.
Vel hjemme i Norge tar de fram oppskriftene og lager maten fra grunnen av, tilpasset våre forhold. Også vintipsene er tilpasset. "Med Spania - en matsafari" kan vi lage mat full av utrolig gode smaker.

  • 80 oppskrifter fra spanske kokker
  • Eget vinkapittel
  • Råvarer og menyer i verdensklasse
  • Rikt illustrert

    «En kokebok fra Spania som ikke dreier seg om teppebombing av tapas eller elBullis molekylære gastronomi? Gracias! Og en reiseberetning på kjøpet. (...) det er det 'ekte' Spania de beveger seg i. Slentrende, som glade og interesserte amatører, uten ambisjoner om å lage en komplett vegg-til-vegg-bok. Dette er for det meste spansk mat slik den lages på restauranter som blåser i stjerner.»
    Yngve Ekern, Aftenposten

    SE INNHOLD

  • Side
    SPANIA. EN MATSAFARI6
    1.CATALONIA
    En uslepen diamant og Stine fra Stord20
    Spise for å snakke på Den Lille Komité34
    Fra hånd til munn40
    Å vokse i stein44
    Bacalao, casino og golf52
    Slik går du deg ikke vill i restaurantjungelen58
    2.VALENCIA
    Alt det gode på markedet60
    Hemmeligheten bak paella70
    Ansjosen svømmer i blomster78
    Matpakke på stadion84
    Vi produserer glede88
    Alt er best i Alicante98
    De størstes inspirasjonskilde104
    3.ANDALUCIA
    Vi lander i middelalderen112
    Olivenhavet118
    Griser på nøttefest124
    Kirkeøl130
    Tre lunsjer på tre timer136
    4.MADRID
    En kunstferdig gin tonic til lunsj146
    Middag i TV-studio152
    Et uventet funn i turistløypa158
    5RIOJA
    Inn i vinriket170
    Hvit duk i åkeren174
    7BASKERLAND
    Mat er en mannegreie186
    Pinxtos - mange små smaker fra himmelen188
    Laserpresis gåselever196
    Picnic med døden200
    Konfirmasjonslunsj202
    Gourmetmat på barkrakker206
    En gullåre av vin og tapas210
    Verdens åttende underverk216
    Dronningen av Rioja på Grünerløkka222
    Spansk vin230
    Que mas? Hva nå?234
    Norsk-spansk gastronomisk ordliste236
    Adresser238
    Oppskriftregister (Tematisk)239

    Barcelona : 100 unike opplevelser


    av Jarle Roheim Håkonsen
    Bok utgitt 2015
    Ledig (Avd.: Sølvberget, 4. etasje - Plassering: Fagbøker 946.72 HÅK)
    Bestill Husk denne

    Spania : en matsafari : Catalonia, Valencia, Andalucia, Madrid, Rioja, Baskerland


    av Jarle Roheim Håkonsen (Jarle Roheim Håkonsen og Jon Berg ; foto: Paul Paiewonsky)
    Bok utgitt 2011
    Ledig (Avd.: Sølvberget, 3. etasje - Plassering: Fagbøker q 641.5946 HÅK)
    Bestill Husk denne
    Vis alltid denne fanen

    Bibliotekarenes bokanmeldelser - fra anbefalinger.deichman.no

    Vis alltid denne fanen
    • Tips en venn om Spania : en matsafari : Catalon
    • Del på Facebook
    • Vis Facebooks Liker-knapp
    • Del på Twitter
    • Vis QR-kode med lenke for mobil
    • Foreslå innkjøp
    • Annen visning

    Huskeliste

    Lista er tom