Hopp over navigasjon
    
Søk med mobilen
Omslagsbilde
""
Logg inn øverst til høyre, med nasjonalt lnr for å gi stjernekast
Utgitt:
cop. 2013 . - Bok . - 232 s.
Bokmål
Sjanger:
Hylleplass:
Bestill       Husk denne

(beta)Bli den første til å skrive anmeldelse

NrAvdelingBindPlasseringNoteStatusHylle
1Sølvberget, 3. etasje FagbøkerPå hylla q 641.5 HEL
Du vet i hvert fall én ting når du bruker en kokebok av Eyvind Hellstrøm: Oppskriftene funker. Vi kan nemlig ikke se for oss at han er slepphendt med detaljene verken når det gjelder ingredienser eller retningslinjer for selve kokkeleringen. Men er det slik at vi ufaglærte kan få det til? Selvfølgelig. Jeg for min del har da i hvert fall noen beskjedne ambisjoner når det gjelder matlaging, og de fleste rettene har relativt ukompliserte fremgangsmåter. Listen over ingredienser virker heller ikke skremmende ... Hellstrøm har lagt lista der den bør være, sånn midt på. Dette skal gå utmerket. Her er måltider man kan basere en god hverdagsopplevelse på, og her er middager som samler en lystig gjeng til festlig lag. Mat ska’rem ha, så hvorfor ikke gjøre som Hellstrøm? Sjansen for å lykkes er i hvert fall til stede.

Familievennlig
Boka kan brukes av hele familien, selv den yngre garde. Tenåringer bør settes i arbeid, og kjøkkenet er et utmerket sted å starte. De må jo lære seg klassiske retter som kjøttkaker, biff tartar og hvordan man tilbereder en torsk. Halvfabrikata som inkluderer tex mex- lefser med plastsmak og ferdige krydderblanding, er ikke tema hos Hellstrøm. Tema er derimot en rekke gode klassikere, men også mat du kanskje ikke har lagd før og som representerer noe nytt og spennende. Og det er slik en god kokebok skal være.

Et meste og det beste
Boka er inndelt i kjøtt, fisk og skalldyr, supper og salater, tilbehør og småretter, sauser og dipper og til slutt (NB: viktig!) kaker og desserter. Mye er barnevennlig og lett å få til på en vanlig tirsdag. Og det er en fryd å bla i boka og planlegge en litt mer grensesprengende aktivitet på kjøkkenet når det er helg og noen skal komme på besøk. Bildene er fristende, og mye er dessuten veldig kjekt å kunne diske opp med i forbindelse med selskapeligheter, for eksempel lammecarre, deilig fiskesuppe og andebryst med fersken.

Den nye kokeboka til Hellstrøm er lekker, har stor bredde og du finner oppskrifter på mye som gjør både hverdag og fest til en fest. Enkelte måltider skal vi nemlig minnes med fryd. Det er sannsynlig at et slikt måltid hadde sitt utspring fra akkurat denne boka!

Bare mat : fra mitt kjøkken


av Eyvind Hellstrøm (Eyvind Hellstrøm, Kristin Jacobsen & Stian Broch)
Bok utgitt 2013
Ledig (Avd.: Sølvberget, 3. etasje - Plassering: Fagbøker q 641.5 HEL)
Bestill Husk denne

Bonjour Paris : steder vi liker å gå til


av Eyvind Hellstrøm ([tekst:] Eyvind Hellstrøm ; [foto:] Anita Rennan)
Bok utgitt 2019
Ledig (Avd.: Sølvberget, 4. etasje - Plassering: Fagbøker 647.9544 HEL)
Bestill Husk denne

Duft av jul : en kjøkkenhåndbok for juletiden


av Eyvind Hellstrøm (Eyvind Hellstrøm og Kristin Jacobsen ; foto av Stian Broch)
Bok utgitt 2014
Ledig (Avd.: Sølvberget, Magasin U1 - Plassering: Jul q 641.568 HEL)
Bestill Husk denne

Enkle & perfekte menyer


av Eyvind Hellstrøm
Bok utgitt 2009
Ledig (Avd.: Finnøy bibliotek Fa 641.5)
Bestill Husk denne

Hellstrøm Jr. : 60 oppskrifter & gode tips


av Eyvind Hellstrøm (foto: Stian Broch)
Bok utgitt 2012
Ledig (Avd.: Sølvberget, 2. etasje Barn og ungdom - Plassering: Barn, fagbøker q 641.5083 HEL)
Bestill Husk denne

Hellstrøms hemmeligheter : mat med kjærlighet


av Eyvind Hellstrøm (Eyvind Hellstrøm, Anita Rennan ; matbilder: Anita Rennan)
Bok utgitt 2020
Ledig (Avd.: Sølvberget, 3. etasje - Plassering: Fagbøker q 641.5 HEL)
Bestill Husk denne

Iskremfabrikken : brødrene Hellstrøms beste desserter


av Eyvind Hellstrøm (Eyvind Hellstrøm, Jan Hellstrøm)
Bok utgitt 2011
Ingen ledig
( 1 eks på hylla, men 1 reserveringer ) (Avd.: Sølvberget, 3. etasje - Plassering: Fagbøker q 641.86 HEL)
Bestill Husk denne

Truls á la Hellstrøm : mesterkokk på 1-2-3


av Eyvind Hellstrøm (Eyvind Hellstrøm, Truls Svendsen)
Bok utgitt 2017
Ledig (Avd.: Sølvberget, 3. etasje q 641.59 HEL)
Bestill Husk denne
Vis alltid denne fanen

Bibliotekarenes bokanmeldelser - fra anbefalinger.deichman.no

Vis alltid denne fanen
  • Tips en venn om Bare mat : fra mitt kjøkken
  • Del på Facebook
  • Vis Facebooks Liker-knapp
  • Del på Twitter
  • Vis QR-kode med lenke for mobil
  • Foreslå innkjøp
  • Annen visning

Huskeliste

Lista er tom