Høyblokken i det nye regjeringskvartalet ble tegnet som en skyskraper og et fyrtårn for det norske sosialdemokratiet av arkitekt Erling Viksjø. Da bygget sto ferdig i 1958, gikk en bilvei tvers igjennom det, mens Carl Nesjar, Inger Sitter, Odd Tandberg og Tore Haaland sandblåste kunsten rett inn i betongveggen og trapperommene. Da en terrorist forsøkte å bombe bygget sønder og sammen i 2011, lyktes han ikke. Bygget ble stående fjellstøtt, men dets skjebne er likevel uviss. Denne biografien graver frem flere av byggets historier.
Erling Viksjøs regjeringsbygning er kanskje Norges mest omstridte bygg, reise i 1958 som et fyrtårn for sosialdemokratiet i det som til da hadde vært byens empirekvartal. Noen mener det aldri burde ha blitt bygget, andre hevder det er vårt viktigste bygg fra det 20. århundre.
Carl Nesjar og vennene hans sandblåste kunsten rett inn i veggene. Byråkratene og politikerne fikk et hjem i naturbetong - og Oslo fikk et nytt utsiktspunkt. Denne boken forteller hele den lange historien om Høyblokken - fra 1800-tallets drømmer om Akropolis til terrorangrepet og dagens debatt om rivning.