Europa kan være på vei ut av den dypeste økonomiske krisen siden andre verdenskrig. Men noe er endret. Over hele Europa opplever arbeidstakere og fagbevegelser et brutalt tilbakeslag når det gjelder lønns- og arbeidsforhold. I den globale økonomiens navn mister millioner av mennesker sine hardt tilkjempede rettigheter, og det vokser frem en ny klasse i arbeidslivet \2014 prekariatet. Ingeborg Eliassen har møtt mennesker i Tyskland, Hellas, Frankrike og Sverige, som alle strever med å klare seg på de nye vilkårene. Forfatteren drøfter også situasjonen i norsk arbeidsliv.
Europa kan være på vei ut av den dypeste økonomiske krisen siden andre verdenskrig. Men samfunnet er ikke det samme som før. Den europeiske velferdsstaten er satt under press.
I mange land er lønninger og pensjoner kuttet. Faglige rettigheter kjempet fram over mange tiår er svekket eller fjernet, og fast jobb er i ferd med å bli unntaket for mange arbeidstakere. Det sosiale sikkerhetsnettet er strammet inn i en tid der flere trenger det enn på lenge. En ny klasse vokser fram i arbeidslivet. De er de utsatte og sårbare - prekariatet.
Ingeborg Eliassen har vært reisende reporter i eurokrisen i nesten tre år. Hun har møtt mennesker i Tyskland, Hellas, Frankrike og Sverige som strever med å klare seg på de nye vilkårene. Norge er ikke med i EU. Men i en global økonomi fins det ikke utenforland. Også den norske regjeringen er i full gang med å gjøre arbeidslivet mer "fleksibelt".
Europas harde tider kommer snart til en arbeidsplass nær deg.