I «En punkbønn» utforsker Susanne Christensen punkens feministiske uttrykk - musikalsk, politisk og litterært. Gjennom reiser og møter med musikere og aktivister reflekterer forfatteren rundt den feministiske punkbevegelsen Riot Grrrl, som ble startet av unge jenter i USA på 90-tallet. Leserne møter musiker og forfatter Ian Svenonius og Johanna Fateman, som hadde sentrale roller i Riot Grrrl-bevegelsen i USA. Christensen undersøker konteksten rundt Pussy Riots punkaktivisme i det offentlige rom i 2012. I Berlin tas leseren med på en anti-Barbie-demonstrasjon, og i Skandinavia møter vi musikeren Jenny Hval og forfatteren Olga Ravn.
"Ved inngangen går vi gjennom en sikkerhetskontroll. Katedralen er mørk, vi går stille rundt. Vi ser alteret der jentene fremførte punkbønnen før de ble sperret inne. Forbudt-skiltene er umulige å se bort fra, jeg lar kameraet ligge i veska. Vi ser på stearinlysene, hvisker til hverandre. Jeg går tilbake til inngangen og kjøper et lys. Vennen min fomler med mobiltelefonen, prøver å unngå at noen ser at han fotograferer. Jeg tenner lyset og hvisker: «Free Pussy Riot! Free Pussy Riot!»"
Kritiker og essayist Susanne Christensen reflekterer rundt punkens feministiske uttrykk - musikalsk, politisk og litterært. Gjennom møter med musikere og aktivister utforsker hun nittitallets Riot Grrrl-bevegelse i Nord-Amerika og Pussy Riots punkaktivisme i Russland. Hun tar oss med på en anti-Barbie-demonstrasjon i Berlin, og byr på samtaler med to sterke skandinaviske stemmer: Jenny Hval og Olga Ravn.
Ledig Ledig eksemplar er ikke til utlån. Ventetid må påberegnes ved bestilling.
(Avd.: Sølvberget, Kiellandsamlingen tv 709.04075 CHR) Ikke til utlån
Husk denne