Tom Victor Gausdal har tidligere gitt ut boka Husmannskost. Sammen med vinkjenneren Ole Martin Alfsen har Gausdal i flere år hatt en ukentlig spalte i en rekke aviser landet rundt, til sammen over 300 artikler om mat og vin. I denne boken er dette store råmaterialet blitt foredlet til en stor matbok som benytter råvarene gjennom kalenderåret, og boken byr på et vell av tips og oppskrifter til hjemmebruk.
Endelig tilgjengelig i et praktisk og billigere format. Mat og drikkehandler om råvarene og mulighetene de gir oss. Om smaker, aromaer, konsistenser, og farger. Om den rene lykken du kjenner når du putter noe i munnen som du merker bare er perfekt. Om alt det som er matlaging. Mesterkokken Tom Victor presenterer fristende retter, og skriver om råvarer, teknikker og smaker. Vinkjenner Ole Martin anbefaler drikke til hver enkelt rett, lærer oss om vinsmaking og beskriver hvordan vi velger rett drikke til mat. Om Mat og drikke: Terningkast 6 Praktfull og usnobbete! Skal du ta med deg én mat- og drikkebok på en øde øy, er dette en god kandidat. - KK