Aicha Bouhlou kom til Norge som ung, med en rik marokkansk matarv i bagasjen. Denne kokeboka er en hyllest til morens og bestemorens kjøkken, de gode råvarene og krydderne hun kjenner fra hjemlandet. Samtidig er oppskriftene tilpasset det norske kjøkken, med ingredienser som alle kan få tak i og retter som skal være enkle å lage. Bouhlou deler oppskrifter på nærmere 80 eksotiske hverdagsretter, mange av dem vegetariske. Omtalen er utarbeidet av BS.
Aicha kom til Norge som ung kvinne og slo røtter her. Med seg hadde hun sin rike marokkanske matarv og etter hvert i livet hennes har maten blitt viktigere og viktigere for henne. Aichas mat er en hyllest til morens og bestemødrenes kjøkken, råvarene og krydderne deres. Samtidig er det en bok som er laget på ingredienser som Aicha kjøper her og maten hennes er enkel nok til at alle får det til.
Dette er Aichas første kokebok. Hun har i en årrekke drevet en av Bergens fremste gallerier for samtidskunst, nå skriver hun om mat i Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Adresseavisen.