| Side |
Innledning | 1 |
Steinaldergener i internettalderen | 3 |
Hva er karbohydrater? | 3 |
Hva er glykemisk indeks? | 4 |
Karbohydratmengde eller glykemisk indeks - hva betyr mest? | 5 |
Måling av glykemisk indeks/belastning og merking av matvarer | 6 |
Ferdigmat | 7 |
Posesupper og -sauser | 8 |
Hamburderrestauranter og lignende | 8 |
Hvordan er vår forbrenning regulert? | 9 |
Hva er "Kost i Balanse"? | 9 |
En lavglykemisk revolusjon | 12 |
Sukker - farlig søtt | 12 |
Sukkerets historie | 12 |
TGrenger du sukker i det hele tatt? | 14 |
Tilsatt vs. naturlig sukker | 14 |
Naturlige sukkerarter | 15 |
Fruktose | 18 |
Fruktose og diabetes | 21 |
Oligofruktose | 22 |
Sukkeralkoholer | 22 |
Kunstige søtstoffer | 23 |
Aspartam | 23 |
Acesulfam K | 24 |
Sakkarin og cyklamat | 25 |
Sukralose | 25 |
Stevia | 25 |
Komplekse karbohydrater | 26 |
Stivelse | 26 |
Maltodextrin | 27 |
Kostfiber | 27 |
Dette bør du spise ubegrenset av | 28 |
Mat styrer hormonene dine - sukker og blodsukker | 29 |
Syndrom X: Hyperinsulinemi og insulinresistens | 29 |
Sukker, blodsukker og hjertesykdom | 31 |
Sukker, blodsukker og kreft | 34 |
Sukker, blodsukker og diabetes | 34 |
Sukker, blodsukker og lavt blodsukker | 36 |
Sukker, blodsukker og nedsatt immunforsvar | 36 |
Hvordan datainnsamlingen har foregått | 39 |
Hva betyr "ikke oppgitt"? | 40 |
Barnemat | 41 |
Om barnemat | 42 |
Din barnemat | 73 |
Meieriprodukter | 75 |
Om meieriprodukter | 76 |
Kornvarer | 131 |
Brød og kjeks | 132 |
Ditt brød | 142 |
Knekkebrød | 157 |
Kjeks og kaker | 170 |
Frokostblandinger | 182 |
Sukkerbomber til frokost | 182 |
En bedre start på dagen | 183 |
Frukt, bær og syltetøy | 195 |
Pålegg (sjokopålegg, makrell i tomat, skinke, sild, prim, brunost, leverpostei med mer) | 208 |
Orkla-bedriftene: Stabburet og Nora - skjulte sukkerbomber? | 220 |
Drikkevarer | 221 |
Brus, juice og saft | 222 |
Alternative søtsaker, sportsdrikker og -barer | 259 |
Alternative søtsaker | 260 |
Sukkerbombene (godteri, sjokolade) | 261 |
Sportsdrikker med mer | 268 |
Etterord | 276 |
Referanser | 277 |
Stikkordregister | 279 |