Hva skjedde egentlig da den tyske krysseren Blücher gikk på grunn i Drøbaksundet 9. April 1940? Vi får vite mer om operasjon Weserübung og vi får høre om konsekvensene på tysk og norsk side. Hvilken rolle tysk etterretning spilte i tiden før overfallet får vi også vite.
I grålysningen 9. april 1940seilte den tyske Kampgruppe 5 innover Oslofjorden med den flunkende nye krysseren Blücher i tet. Målet var å vinne rask kontroll over hovedstad, konge og regjering. Hitler spilte høyt. Okkupasjonen av Norge skulle sikre isfrie havner for transport av svensk jernmalm fra Narvik og ubåt- og flybaser i kampen om Atlanterhavet.
Alt så ut til å gå etter planen. Forsvarsverkene i ytre Oslofjord var passert uten tap. Det eneste som sto i veien for tyskerne, var den utrangerte kystfestningen Oscarsborg med sine gamle kanoner. Og en besluttsom oberst Birger Eriksen. Admiralstaben var taus, ingen overordnede ga ham noen retningslinjer eller ordrer. Alt hvilte på ham da silhuetten av de tyske skipene kunne skjelnes i tåkehavet.
Dette er fortellingen om en manns vilje og mot. Og om dramaet som kostet hundrevis av tyske liv da krysseren Blücher gikk med i Drøbaksundet. Det er fortellingen om tysk hovmod og villighet til å ta store sjanser. Og det er den tragiske historien om manglende norsk forsvarsvilje og effekten av en målbevisst nedrustning. Forfatteren gir oss et unikt innblikk i Norges skjebnetime - 9. april 1940.