I norsk natur finner vi et vell av råvarer som er gratis, smakfulle og sunne. Men vet du hvilke planter som faktisk kan spises? Her gis en oversikt over 50 ville vekster som trygt kan plukkes: bær, blomster, urter og sopp. I tillegg inneholder boka tips til oppskrifter hvor selvplukkede vekster kan brukes, samt råd om sylting, safting, tørking og oppbevaring. Forfatteren beskriver også hvilke planter som kan ha medisinske egenskaper.
Har du noen gang lurt på hvilke planter som er spiselige? Hva du kan plukke med deg av bær, blomster og sopp, og hvilke matretter du kan trylle fram når du kommer hjem? Denne boka gir deg en oversikt over 50 ville vekster du kan putte i spannet neste gang du går tur, uansett årstid. Alt fra løvetann til granskudd kan spises - i salater og supper, i stuinger og gryter, som syltetøy og krydder. Boken inneholder et mangfold av oppskrifter samt gode råd om sylting, safting, tørking og oppbevaring. Du får også vite hvilke planter som har medisinske egenskaper. Og det beste av alt: Naturens råvarer er ikke bare gratis; de smaker godt og er bra for kroppen også.