Hopp over navigasjon
    
Søk med mobilen
Omslagsbilde
""
Logg inn øverst til høyre, med nasjonalt lnr for å gi stjernekast
267 s.
82-02-24318-1 : 379 kr . - 82-525-6144-6 . - 978-82-02-24318-0 . - 978-82-02-35589-0
0532151
Bestill       Husk denne

(beta)Bli den første til å skrive anmeldelse

NrAvdelingBindPlasseringNoteStatusHylle
2Sølvberget, Magasin U2 FagbøkerPå hylla q 641.5 VIE
Forlaget skriver om denne boka:

"Å lage mat er noe av det morsomste jeg vet. Men det er også noe av det skumleste. Derfor ønsker jeg å forstå hva som skjer matlagingens mysterier, om du vil. Hva er en perfekt biff, og hvordan kan jeg lage den? Hvordan kan jeg lage en saus uten å være bekymret for at den skal skille seg? Hvordan kan jeg hakke en løk uten å begynne å grine?"

"Hvordan koke vann er mitt forsøk på å gjøre matlagingen mindre uforutsigbar og morsommere på samme tid. Du kan kalle det et slags skolekjøkken for voksne, hvis det er mulig å tenke seg et skolekjøkken der maten er god. For det er tross alt det viktigste."

Andreas Viestad (sign.)

Som følge av en umettelig nysgjerrighet og et desperat ønske om å gjøre matlagingen mindre skummel og uforutsigbar har Andreas de siste årene beskjeftiget seg stadig mer med mat og vitenskap. Hans nye bok Hvordan koke vann er et resultat av dette arbeidet.

Siden 1999 har han utviklet et nært samarbeid med forskeren Hervé This ved Collège de France i Paris. This har vært en inspirator for denne teknikkboka, og ved siden av Martin Lersch ved Universitetet i Oslo har han også fungert som fagkonsulent. Andreas er medlem av International Workshop for Molecular Gastronomy, der han har muligheten til å stille dumme, men viktige spørsmål til noen av verdens beste kokker og vitenskapsmenn.

Her får du vite hvordan du kan tilberede en perfekt stekt biff, hvordan lage verdens beste hamburger, hvordan lage en saus som ikke skiller seg - og hvordan du reparerer, skulle uhellet likevel være ute.

Boka er også full av nyttige tips og oppskrifter som du også ville hatt lyst til å lage selv om du ikke lærte noe av dem

Side
Innledning9
Hvordan koke vann14
Fisk17
Skru ned tempen19
Hvordan
- rense en rundfisk22
- filetere en fisk24
- filetere en fisk fort25
- flå en filet26
- rense en flyndre27
- flå en flyndre28
- steke en småflyndre30
- koke et stykke fisk32
- steke laksefilet med skinn34
- steke tunfisk36
- koke en stor laks eller ørret38
- koke en liten fisk40
- steke en hel fjellørret eller akrell44
- saltbake en fisk49
- lage gravlaks52
- koke fisk i Kranens konditori56
Skalldyr59
Døden på kjøkkenet61
Hvordan
- koke en hummer63
- steke en hummer64
- lage hummersuppe66
- koke kreps69
- steke sjøkreps70
- koke krabber72
- rense en krabbe72
- åpne og spise en østers74
- rense blåskjell77
- dampe blåskjell78
- rense et kamskjell80
- steke kamskjell81
- tilberede rå kamskjell82
- røyke skjell82
- rense en akkar84
- grille akkar87
Kjøtt89
Blodig alvor91
Hvordan
- steke biff74
- lage en høy og bred biff97
- steke entrecôte98
- koke kjøtt på fem ulike måter100
- hakke kjøtt101
- lage biff tartar104
- lage hamburger106
- lage en carpaccio109
- steke en oksestek111
- steke en svinestek114
- marinere kjøtt117
- lage krydderolje119
- grille marinert biff120
- redde kjøtt som har blitt for mye stekt121
- steke en lammestek123
- tilberede kalve- og lammeskank126
Fugl129
To fulger i hånda131
Hvordan
- steke en hel kylling133
- steke kyllingbryst136
- steke kyllinglår138
- steke en hel kalkun139
- steke en hel and eller gås143
- steke et andebryst145
- lage andeconfit149
- steke rypebryst og annet småvilt150
Saus & kraft153
Sauser seg til155
Hvordan
- lage majones157
- reparere en majones som har skilt seg159
- lage aïoli160
- smelte og klarne smør162
- lage nøttesmør163
- lage kremsmør165
- lage bearnés170
- lage hvit saus172
- lage brun saus174
- lage tzatziki176
- lage kjøttkraft178
- lage kyllingkraft180
- lage fiskekraft182
- lage skalldyrkraft184
- piske krem188
- piske eggehvite190
- skille egg190
Grønnsaker193
Grønt betyr trøbbel195
Hvordan
- steke aubergine197
- bake aubergine198
- hakke løk200
- karamellisere løk202
- flå tomater204
- lage ovnstørkede tomater205
- grille tomater207
- lage en tomatmousse209
- bake og skrelle paprika210
- knuse, hakke og mose hvitløk213
- bake hvitløk214
- koke asparges216
- steke asparges218
- koke brokkoli eller blomkål220
- steke gulrøtter222
- koke og spise artisjokk223
- tilberede spinat226
- lage en sprø salat228
- lage en enkel vinagrette229
- koke poteter232
- lage potetmos eller -puré234
- bake poteter235
- lage fløtegratinerte poteter237
- lage gnocchi240
- lage potetsalat244
- lage rotmos246
- lage agurksalat248
- lage risotto249
- hakke chili252
- dele en mango254
- rense et granateple255
- skrelle og hakke ingefær256
Takk til257
Litteratur259
Register260

90 retter du må kunne : salater, supper, pizza & pasta, fisk & skalldyr, fugl, grønnsaker, kjøtt, desserter


av Andreas Viestad (foto: Mette Randem)
Bok utgitt 2018
Ledig (Avd.: Sølvberget, 3. etasje - Plassering: Fagbøker 641.5 VIE)
Bestill Husk denne

Dødeboka : livet med døden


av Andreas Viestad (Andreas og VIbeke Maria Viestad)
Bok utgitt 2021
Ledig (Avd.: Sølvberget, 3. etasje - Plassering: Fagbøker 393 VIE)
Bestill Husk denne

Hvordan koke vann : alt du burde kunne om mat, men ikke våget å spørre om


av Andreas Viestad (fotografier ved Mette Randem)
Bok utgitt 2005
Ledig (Avd.: Sølvberget, Magasin U2 - Plassering: Fagbøker q 641.5 VIE)
Bestill Husk denne

Julemat


av Andreas Viestad (foto: Mette Randem)
Bok utgitt 2014
Ledig (Avd.: Sølvberget, Magasin U1 - Plassering: Jul q 641.568 VIE)
Bestill Husk denne

En middag i Roma : verdenshistorien i et måltid


av Andreas Viestad
Bok utgitt 2020
Ledig (Avd.: Finnøy bibliotek - Plassering: Fagbøker 641.5945 VIE)
Bestill Husk denne

Norsk


av Andreas Viestad
Bok utgitt 2012
Ledig (Avd.: Sølvberget, 3. etasje - Plassering: Fagbøker 641.5948 VIE)
Bestill Husk denne

Norsk mat


av Andreas Viestad (med Andreas Viestad ; foto: Mette Randem)
Bok utgitt 2008
Ledig (Avd.: Sølvberget, 3. etasje - Plassering: Fagbøker 641.5948 VIE)
Bestill Husk denne

Reisen til Cadillac


av Andreas Viestad
Bok utgitt 2007
Ledig (Avd.: Sølvberget, 4. etasje - Plassering: Fagbøker 940 VIE)
Bestill Husk denne

Teknikker


av Andreas Viestad
Bok utgitt 2012
Ingen ledig (Avd.: Sølvberget, 3. etasje - Plassering: Fagbøker 641.7 VIE)
Bestill Husk denne
Vis alltid denne fanen

Bibliotekarenes bokanmeldelser - fra anbefalinger.deichman.no

Vis alltid denne fanen
  • Tips en venn om Hvordan koke vann : alt du burd
  • Del på Facebook
  • Vis Facebooks Liker-knapp
  • Del på Twitter
  • Vis QR-kode med lenke for mobil
  • Foreslå innkjøp
  • Annen visning

Huskeliste

Lista er tom