Hopp over navigasjon
    
Søk med mobilen
Omslagsbilde
"5.0
Logg inn øverst til høyre, med nasjonalt lnr for å gi stjernekast
Utgitt:
[2020] . - Bok . - 205 sider
Bokmål
Opplysninger:
Bli med til Roma og nyt verdenshistorien servert i en bolle med pasta. Gjennom et måltid i Roma tar Andreas Viestad oss med på en kulinarisk reise i historien. Det handler om hvordan en liten innlandsby ble verdens største imperium, om smaken av grillet kjøtt som gjorde oss til mennesker, om den milde rusen fra en halv flaske vin, den søtsure smaken av mafia og slaveri og jakten på den opprinnelige pasta carbonara. Tankevekkende og underholdende om smakene som formet historien.
Hylleplass:
641.5945 VIE
Bestill       Husk denne

(beta)Bli den første til å skrive anmeldelse

NrAvdelingBindPlasseringNoteStatusHylle
1Sølvberget, 3. etasje FagbøkerUtlånt til 16/10/2024 641.5945 VIE
3Finnøy bibliotek FagbøkerPå hylla 641.5945 VIE
4Madla bibliotek, Voksenavdelingen FagbøkerUtlånt til 24/10/2024 641.5945 VIE
5Sølvberget, 3. etasje FagbøkerUtlånt til 29/10/2024 641.5945 VIE
«De beste sakprosaforfatterne klarer å overbevise leseren om at nettopp det temaet de skriver om, er det viktigste i hele verden. Andreas Viestad er en slik forfatter. I denne boka tar han leseren ikke bare med til Roma, men til en tilstand der alt, absolutt alt, er interessant, forbløffende, viktigere og ofte mye mer komisk enn du trodde fra før.»

BJØRN GABRIELSEN, forfatter og spaltist i Dagens Næringsliv

«Det er mer historie i en bolle med pasta enn i Colosseum eller noe annet historisk minnesmerke.»

Du kan studere et måltid slik en arkeolog leser bueganger fra en svunnen tid. Det er nettopp dette Andreas Viestad gjør i En middag i Roma, hvor han bruker maten som en inngangsportal til historien. Det handler om hvordan en liten innlandsby ble verdens største imperium, om smaken som gjorde oss til mennesker, om den milde rusen fra en halv flaske vin, om den syrlige smaken av mafia og slaveri og om jakten på den opprinnelige pasta carbonara.

Både sanser og tanker vekkes i dette kunnskapsrike og underholdende festmåltidet av en bok.

90 retter du må kunne : salater, supper, pizza & pasta, fisk & skalldyr, fugl, grønnsaker, kjøtt, desserter


av Andreas Viestad (foto: Mette Randem)
Bok utgitt 2018
Ledig (Avd.: Sølvberget, 3. etasje - Plassering: Fagbøker 641.5 VIE)
Bestill Husk denne

Dødeboka : livet med døden


av Andreas Viestad (Andreas og VIbeke Maria Viestad)
Bok utgitt 2021
Ledig (Avd.: Sølvberget, 3. etasje - Plassering: Fagbøker 393 VIE)
Bestill Husk denne

Hvordan koke vann : alt du burde kunne om mat, men ikke våget å spørre om


av Andreas Viestad (fotografier ved Mette Randem)
Bok utgitt 2005
Ledig (Avd.: Sølvberget, Magasin U2 - Plassering: Fagbøker q 641.5 VIE)
Bestill Husk denne

Julemat


av Andreas Viestad (foto: Mette Randem)
Bok utgitt 2014
Ledig (Avd.: Sølvberget, Magasin U1 - Plassering: Jul q 641.568 VIE)
Bestill Husk denne

En middag i Roma : verdenshistorien i et måltid


av Andreas Viestad
Bok utgitt 2020
Ledig (Avd.: Finnøy bibliotek - Plassering: Fagbøker 641.5945 VIE)
Bestill Husk denne

Norsk


av Andreas Viestad
Bok utgitt 2012
Ledig (Avd.: Sølvberget, 3. etasje - Plassering: Fagbøker 641.5948 VIE)
Bestill Husk denne

Norsk mat


av Andreas Viestad (med Andreas Viestad ; foto: Mette Randem)
Bok utgitt 2008
Ledig (Avd.: Sølvberget, 3. etasje - Plassering: Fagbøker 641.5948 VIE)
Bestill Husk denne

Reisen til Cadillac


av Andreas Viestad
Bok utgitt 2007
Ledig (Avd.: Sølvberget, 4. etasje - Plassering: Fagbøker 940 VIE)
Bestill Husk denne

Teknikker


av Andreas Viestad
Bok utgitt 2012
Ingen ledig (Avd.: Sølvberget, 3. etasje - Plassering: Fagbøker 641.7 VIE)
Bestill Husk denne
Vis alltid denne fanen

Bibliotekarenes bokanmeldelser - fra anbefalinger.deichman.no

Vis alltid denne fanen
  • Tips en venn om En middag i Roma : verdenshisto
  • Del på Facebook
  • Vis Facebooks Liker-knapp
  • Del på Twitter
  • Vis QR-kode med lenke for mobil
  • Foreslå innkjøp
  • Annen visning

Huskeliste

Lista er tom