Hopp over navigasjon
    
Søk med mobilen
Omslagsbilde
""
Logg inn øverst til høyre, med nasjonalt lnr for å gi stjernekast
Utgitt:
cop. 2018 . - Bok . - 229 s.
Bokmål
Sjanger:
Opplysninger:
Bli med på matsafari langs en av Norges vakreste veier, Nordsjøvegen. Det er vakkert kulturlandskap og vill natur om hverandre. Og et av landets beste matområder. Du møter bønder som dyrker grønnsaker og frukt stappfulle av smak. Griser som får gå fritt i fjellene, angusokser som bare spiser gress. Ysterier som produserer oster i verdensklasse. Bryggere som lager innovativt øl. Vi smaker saft av rabarbra, hylleblomst og bringebær. Vi har også besøkt fantastiske spisesteder langs vegen, fra stjernerestauranter til enkle kafeer. Felles er at de bruker de lokale råvarene på en respektfull måte. Noen fører tradisjonene videre, andre lager nyskapende og avanserte retter. De har gitt oss noen av sine beste oppskrifter, både kjøttkaker, komler og lapper, og spennende retter av grønnsaker, kjøtt og fisk. Dessuten utrolig gode desserter av rabarbra. Nordsjøvegen er mangfoldig, ikke bare i matveien. Her er lange strender av sand og rullestein, og høyreiste fjell, med smale og svingete veier, og med en makeløs utsikt, alt dokumentert med uimotståelige bilder. JON BERG, som selv er fra Rogaland, er historiker og vinkelner, og var tidligere journalist i NRK Dagsrevyen. Han har tidligere utgitt «Smak Spansk» (2017), «Italia. En matsafari» (2016) og «Spania. En Matsafari» (2011). Den kjente mat- og reisefotografen PAUL PAIEWONSKY har tatt bildene.
Hylleplass:
641.5948 BER
Bestill       Husk denne

(beta)Bli den første til å skrive anmeldelse

NrAvdelingBindPlasseringNoteStatusHylle
1Sølvberget, 1. etasje LokalenPå hylla 641.5948 BER

Italia : en matsafari : Liguria, Piemonte, Trentino-Alto Adige, Toscana, Lombardia, Veneto, Emilia Romagna, Roma, Sicilia


av Jon Berg (i samarbeid med Trattoria Popolare / Kristian Lambrechts ; foto: Paul Paiewonsky og Gunhild Gursli)
Bok utgitt 2016
Ledig (Avd.: Sølvberget, 3. etasje q 641.5945 BER)
Bestill Husk denne

Nordsjøvegen : fra Stavanger til Hidra


av Jon Berg (fotografier [hovedsakelig] av Paul Paiewonsky)
Bok utgitt 2018
Ledig (Avd.: Sølvberget, 1. etasje - Plassering: Lokalen 641.5948 BER)
Bestill Husk denne

Smak spansk : lær å lage tapas og andre spanske retter


av Jon Berg (Jon Berg og Rodrigo Belda ; foto: Paul Paiewonsky)
Bok utgitt 2017
Ledig (Avd.: Sølvberget, 3. etasje q 641.5946 BER)
Bestill Husk denne

Spania : en matsafari : Catalonia, Valencia, Andalucia, Madrid, Rioja, Baskerland


av Jarle Roheim Håkonsen (Jarle Roheim Håkonsen og Jon Berg ; foto: Paul Paiewonsky)
Bok utgitt 2011
Ledig (Avd.: Sølvberget, 3. etasje - Plassering: Fagbøker q 641.5946 HÅK)
Bestill Husk denne

Den fleksible familiekokeboken


av Jo Pratt (fotografi av Malou Burger ; oversatt av Jon Berg og Dorthe Erichsen)
Bok utgitt 2021
Ledig (Avd.: Sølvberget, 3. etasje - Plassering: Fagbøker q 641.5 PRA)
Bestill Husk denne

Den fleksible vegetarianer


av Jo Pratt (foto Susan Bell ; [oversatt av Dorthe Erichsen og Jon Berg])
Bok utgitt 2018
Ledig (Avd.: Sølvberget, 3. etasje q 641.5636 PRA)
Bestill Husk denne

Tapas fra Italia : cicchetti : italienske småretter laget for å dele


av Lindy Wildsmith (Lindy Wildsmith & Valentina Sforza ; oversatt av Jon Berg)
Bok utgitt 2014
Ledig (Avd.: Sølvberget, 3. etasje - Plassering: Fagbøker q 641.81 WIL)
Bestill Husk denne
Vis alltid denne fanen

Bibliotekarenes bokanmeldelser - fra anbefalinger.deichman.no

Vis alltid denne fanen
  • Tips en venn om Nordsjøvegen : fra Stavanger ti
  • Del på Facebook
  • Vis Facebooks Liker-knapp
  • Del på Twitter
  • Vis QR-kode med lenke for mobil
  • Foreslå innkjøp
  • Annen visning

Huskeliste

Lista er tom