Ingen kan utnytte naturens muligheter som samene. Med råvarer fra vidde og hav, fra jakt og fiske, med urter og bær, tilbereder de sine tradisjonelle matretter - ofte under svært enkle forhold.
Samisk mat er en del av det norske kjøkken som er lite kjent for mange av oss. I denne boka forsøker Ardis Kaspersen å formidle noen av samenes rike og mangfoldige mattradisjoner. Hun har samlet oppskrifter fra Pasvik i nord til Rendalen i sør, og for alle som er interessert i mat, er dette spennende lesning. Her får vi muligheten til å prøve noe nytt, til å la oss inspirere - og til å la naturen få innpass i kjøkkenet!
Ardis Kaspersen har skrevet en rekke bøker om mat og matskikker. Hun er levende opptatt av norske mattradisjoner, og for sitt arbeid i kulturens tjeneste har hun mottatt en rekke stipendier og priser. Hun fikk i 1995 Nordland fylkes kulturpris, og i 1996 mottok hun Kongens fortjenestmedalje.