Sidereventyret
Camilla Aasen, Bernt Bucher-Johannessen, Eivind HaalienAasen, Camilla · Bok · Nynorsk · utgitt 2022
Ledig
Sølvberget, 3. etasje: 1 av 1 ledig
Plassering: Fagbøker (hylleplass: q 641.229 AAS)
Plassering: Fagbøker (hylleplass: q 641.229 AAS)
Henter eksemplarliste...
Fakta
Laster innhold...
Kopiér til utklippstavle
*001900815 *003NO OsBA *00520220912130004.0 *007ta *008220429s2022 no e 0 0 nno d *009 nam a22 c 4500 *019 $bl *020 #$a9788279593485$cNkr 499.00$qinnbundet *035 $a(NO-LaBS)16203048(bibid) *035 $a(NO-OsBA)0654972 *040 $aNO-OsBA$bnob$erda *082 $a641.229$qNO-OsBA$223/nor *090 $bq$c641.229$dAAS *1001#$aAasen, Camilla$0(NO-TrBIB)1003311$4aut$811$81$_45580400 *240 $aSidereventyret$_45580500 *24510$aSidereventyret$cCamilla Aasen, Bernt Bucher-Johannessen, Eivind Haalien *264 $aLeikanger$bSkald$c2022 *300 #$a255 sider$billustrasjoner i farger *336 #$atekst$0http://rdaregistry.info/termList/RDAContentType/1020$2rdaco *337 #$auformidlet$0http://rdaregistry.info/termList/RDAMediaType/1007$2rdamt *338 #$abind$0http://rdaregistry.info/termList/RDACarrierType/1049$2rdact *386 #$aNordmenn$bn.$mNasjonalitet/regional gruppe$2bibbi$81 *386 #$af$mKjønn$811 *520 #$aNoko er i gjære. Den norske sideren vinn gullmedaljar i internasjonale kåringar og blir servert på verdas beste restaurantar. Det veks fram norske siderregionar i både Hardanger, Sogn og Telemark - kvar med sin særeigne stil. Siderprodusentane har mangedobla seg dei siste tiåra - og talet held fram med å auke. For berre 20 år sidan fanst ikkje norsk sider på Vinmonopolet, og det ville aldri falle ein vinkelner på ein respektabel restaurant inn å servere det til gjestar. Kva ligg bak den plutselege suksessen? Å lage fruktvin og sider er ein gamal tradisjon med djupe røter i Noreg. For første gang blir forteljinga om den kommersielle, norske siderproduksjonen samla i ei bok. Vi kjem tett på fruktbøndene, eldsjelene og gründerane som alle spelar ei viktig rolle i det norske sidereventyret. Lesarane får òg eit innblikk i dei forskjellige sidertypane, korleis siderproduksjon fungerer og tips til korleis ein serverer sider til mat. Dette er òg forteljinga om unge bønder som satsar, om fantastiske råvarer og om eit tradisjonsprodukt som vi nesten hadde gløymt at vi hadde. *546 #$aNynorsk tekst *650 7$aSider$gdrikkevareproduksjon$0(NO-OsBA)1144039$2bibbi$9nno$_48261800 *650 7$aSider$gdrikkevareproduksjon$0(NO-OsBA)1144039$2bibbi$9nob$_48261900 *650 7$aSider$xHistorie$zNoreg$0(NO-OsBA)1429984$2bibbi$9nno$_48633500 *650 7$aSider$xHistorie$zNorge$0(NO-OsBA)1429984$2bibbi$9nob$_48633600 *7001#$aAasen, Camilla$0(NO-TrBIB)1003311$tSidereventyret$_45580400 *7001#$aBucher-Johannessen, Bernt$0(NO-TrBIB)99040783$4aut$81$_31774400 *7001#$aHaalien, Eivind$d1972-$0(NO-TrBIB)12004280$4aut$81$_31774300 *8521#$h641.2$iAAS$kq *856 #$aaja.bs.no$qimage/jpeg$uhttps://media.aja.bs.no/31882c2b-f182-474b-856a-ab28057d7fed/cover/original.jpg$3Omslagsbilde *856 #$aaja.bs.no$qimage/jpeg$uhttps://media.aja.bs.no/31882c2b-f182-474b-856a-ab28057d7fed/cover/thumbnail.jpg$3Miniatyrbilde *900 0$aJohannessen, Bernt Bucher$9nor$zBucher-Johannessen, Bernt$_45581100 *950 0$aCider$zSider$9nor$_48262200 ^